Din guide til Milano

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Severdigheter - Milano

Ca` Grande

http://milano.webby.no/db/fileupload/ca grande.jpgCa` Grande er et meget vakkert bygg, med en  flott klostergård (på italiensk chiostro).

Dette var lenge et sykehus, før det ble universitet i 1958. Bygget ble påbegynt i 1456, og ble skadet av krigens bombinger. Ta buss nr. 60 eller 95, eventuelt trikk nr. 12 til Via Festa del Perdono.

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco er i dag en samling museer, nemlig Musei Civici, som er stengt mandager. Selve slottet kan besøkes mellom kl. 09 og 18 (kl. 19 om sommeren). For mer informasjon se www.milanocastello.it eller ring 0288463700. Slottet ligger på Piazza Castello, og dit kommer du ved å ta MM1 til Duomo eller Cairoli. Det ble påbegynt i 1368, og flere kjente arkitekter har gitt sine bidrag: Averlino (a.k.a Filarete), Bramante og Da Vinci. På 1600-tallet var dette en festning, men ble på 1800-tallet gjenopprettet som slott av arkitekten Beltrami.

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II ligger like ved domkirken, og er ett av de første kjøpesenterene bygget mellom 1865 og 1878. Dette er også en flott passasje mellom Piazza Duomo og Piazza Scala (hvor du finner den berømte operaen). Butikkene, barene og restaurantene inne i Galleria er luksusiøse, i stil med bygget. I sentrum ligger et oktagonale, og ved siden av det er et bildet av en tyr. Legenden sier at den som snur på hælen på tyrebildet, vil få en lyserød framtid.

Stazione Centrale

Stazione Centrale er ikke bare en travel jernbanestasjon på Piazza Duca d`Aosta (MM2 og MM3). Dette majestetiske, hvite, bygget er rikt på utsmykninger, og er karakteristisk for arkitekturen under fascismen. Se ekstra godt på stål- og glasskonstruksjonen som dekker selve togsporene. Denne ble i 1931 ansett som ett av de mest betydningsfulle teknisk-industrielle verk laget. Selv om det er lett å bli oppslukt av bygget, så vær på vakt når du ferdes på stasjonen. Det er lett å miste eiendeler her.

Torre Velasca

Torre Velasca er en skyskraper du ikke har sett maken til (Piazza Velasca, MM3 Missori). Arkitektkontoret BBPR har nemlig gitt den form som et middelaldertårn, noe som vakte stor oppsikt da den ble bygget mellom 1956 og 1960.

Palazzo Belgioioso

Palazzo Belgioioso er ett av de beste eksemplene på den lombardiske nyklassisimen. Ta trikk nr. 1 eller 2 til Piazza Belgioioso.

Milanos viktigste severdigheter

  • Duomo
  • Castello Sforzesco
  • Basilica di Sant`Ambrogio
  • Teatro alla Scala
  • Santa Maria presso San Siro
  • Santa Maria delle Grazie
  • Cenacolo Vinciano eller Nattverden
  • Brera-området og Pinacoteca di Brera
  • Navigli
  • Via Montenapoleone

Er du innom disse vil du ha sett litt av hvert av det byen har å tilby, og det er mangfoldig og spennende.

Finn et perfekt hotell i Milano

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Finn flybillett til Milano

Fly til Milano? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Flere reiseportaler

Regn om valuta


Privacy Policy