Din guide til Milano

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Historie - Milano

Historie - MilanoMilano ble grunnlagt i det 4. århundret før Kristus av keltiske stammer. Byen ble erobret av romerne i 222 f.Kr, og ble raskt viktig på grunn av sin rolle som handelspunkt mellom nord og sør, øst og vest.

Etter imperiets fall ble Milano tatt av barbarerne, og i denne perioden forfalt byen. Først på 1100-tallet får vi en oppsving, da det dannes en slags uavhengig bystat. I tiden mellom 1272-1447 er det Visconti-familien som har makten, og Milano får ny rikdom og velstand. Francesco Sforza tar styringen i 1450, i tiden da byen blir viktig for renessansen ved å huse kunstnere som Leonardo Da Vinci og Bramante.

Milano legges under spansk herredømme mellom 1535 og 1713, en periode som er beskrevet i en av den italienske litteraturens mest leste verk, nemlig ”I promessi sposi” av Manzoni.

I store deler av 1700-tallet lå byen under Habsburg og Maria Teresa av Østerrike. De franske revolusjonstyrkene inntar byen i 1796, men ved Napoleons fall i 1815 kommer østerrikerne tilbake. Deretter blir det først Piemonte i 1859, og så den nye italienske stat som styrer fra 1861.

Finn et perfekt hotell i Milano

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Finn flybillett til Milano

Fly til Milano? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Flere reiseportaler

Regn om valuta


Privacy Policy