Din guide til Milano

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Shopping - Milano

Shopping - MilanoMilano er synonymt med shopping og fristelser. De mest kjente handlegatene er Corso Vittorio Emanuele II og Via Montenapoleone. Mye vil nok være utenfor selv en nordmanns betalingsevner, så ha derfor i bakhodet at salget er i januar og juli. Men den som leter, finner mye interessant. Nedenfor kan du lese om noen kjente handlegater, men siden utviklingen er rask, bør du også vurdere rett og slett å sette av litt tid til å lete etter butikkene du liker.

Corso V. Emanuele II og Galleria V. Emauele II er områder reservert fotgjengere, og har et rikelig utvalg av klær og tilbehør. Her ligger også kjøpesenteret La Rinascente.

Strekningen mellom Duomo og Castello Sforzesco har litt av hvert. Via Orefici har mest sko og vesker å friste med, mens Via Dante har flere klesbutikker.

Området rundt og i Corso Europa (MM1 San Babila) kan være et spennende shoppingområde, likeså Corso Matteotti. Sistnevnte har flere designbutikker. I nærheten ligger ogå Corso Venezia, som er en av de såkalte representasjonsgatene i Milano på grunn av sine majestetiske bygg og elegante butikker.

Via Manzoni (MM1 og 3 Duomo, eller MM3 Montenapoleone) har mye å tilby, fra museer til gullsmeder og antikvariater.

Brera-området (MM2 Lanza/Moscova) har unike butikker, men til tilsvarende priser. Gøy er det uansett å se på. Corso Garibaldi har flere bruktbutikker, og er stadig i endring.

Via Torino (MM1 og MM3 Duomo, eller trikk 2 og 14) har litt av hvert å by på. Lørdag ettermiddag kommer ungdommen hit.

Corso di Porta Ticinese (trikk 3) er ungdommelig og innovativ.

Corso Buenos Aires (MM1 Porte Venezia) kalles av mange innbyggere for Milanos New York på grunn av lengden, kaoset og det multietniske innslaget. Masser av butikker i alle prisklasser, deriblant flere lagerutsalg i sidegatene.

Via Prina 11 har tiltrukket seg grupper av japanere, som har oppdaget kvalitet og pris.

Er du virkelig innstilt på å shoppe mye, kan du jo vurdere en tur ut av byen. I den sveitsiske byen Mendrisio finner du kjempemange butikker, og flere av de kjente kjedene er representerte her. Foxtown kan du nå med daglige bussavganger fra Milano, rundt 15 euro koster det tur-retur.

Outlet

Kjente merker behøver ikke koste deg hus og hjem. I og utenfor Milano finner du flere outlets som gir deg designerklær til redusert pris.

 • Spaccio Luciano Soprani 
  Via Morosini 30, Milano, tel. 02-55183913
 • Spaccio Etro
  Via Spartaco 3, Milano, tel. 02-798168
 • Factory Store Valextra
  Via Cerva 11, Milano, tel. 02-76003459
 • Factory Store Samsonite
  Via Milano 18, Corsico (Milano) , tel. 02-4408363
 • Spaccio Kookai 
  inne i via Quintiliano 33, Milano, tel. 02-58016368
 • Dolce &Gabbana
  Via Rossini 70, Legnano, altså utenfor Milano, tel. 0331-545888
 • Diffusione Tessile (Max Mara)
  Galleria del Corso 2, tel. 02-76000829

Det amerikanske Forbes, kjent for sine kjendislister, har laget en liste over de ti beste outlets i verden, og to av den er i, eller nært, Milano. Disse er Marni International, som ligger i Via della Spiga 50.  Du finner dessuten D Magazine Outlet midt i fasjonable Via Montenapoleone (nr 26).

Markeder

Markeder
Milano har flere markeder, så følge gjerne med i lokalavisene for å finne de som er i vinden for tiden. Det mest kjente finner du i

Viale Papiniano tirsdager og lørdager (MM2 S. Agostino).
Via B. Marcello, også her tirsdager og lørdager (MM2 Lima).
Fiera di Senigallia (Viale G. Dannunzio, trikk 29, 30, 2 og 14) som er meget spennende. Navigli-området hver lørdag .

Personal shopper

http://milano.webby.no/db/fileupload/via_montenapoleone.jpgDet er fullt mulig å få med seg profesjonell hjelp til shoppingen. Moteriktige konsulenter står klare til å trekke kortet ditt. Les mer på The Art of Shopping.

Vil du ha penger til ferien er over, så husk at salget i Italia som regel er i juli og januar.

Lenker

Ta en titt på disse lenkene:

Femina

CiaoMilano

Finn et perfekt hotell i Milano

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Finn flybillett til Milano

Fly til Milano? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Flere reiseportaler

Regn om valuta


Privacy Policy