Din guide til Milano

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Fester og festivaler - Milano

http://milano.webby.no/db/fileupload/nyttår.jpg

Jul og nyttår

Ved jul og nyttår fylles byen av markeder, stands og de tradisjonelle presepi. Milano er kjent for sin kake panettone, som spises i forbindelse med denne høytiden.

Hver jul dekkes sentrum av lys, Luci in Città, med juletre på Piazza Duomo og lysskulpturer. Nyttårsaften feirer man på piazzaen eller inne på et diskotek eller en restaurant. I Parco Sempione kan du gratis se på fyrverkeri og musikk i harmoni. Mange av dem tilbyr pakker av middag og et glass champagne til et underholdningsprogram, som er i mange varianter. Finn et tilbud for deg på www.capodannomilano.it

Den 6 januar feirer italienerne epifania, som er mest en fest for barna. De snille får gaver, mens de slemme får kandissukker kalt carbone. Symbolet på epifania er en heks.

Presepe

http://milano.webby.no/db/fileupload/presepe.jpgEn billedlig fremstilling av fødselen til Jesusbarnet er en fast tradisjon hver jul i Italia. De fleste kirker har sin variasjon, og det legges ofte mye arbeid bak. Materialene varierer, og likeså hvor enkelt bilde man ønsker å lage.

Det er to store fester knyttet til selve byen Milano:

Festa dell`esaltazione della Santa Croce

Hvert år 14. september feires relikvien fra korset til Kristus, som befinner seg i Duomos kuppel, i Festa dell`esaltazione della Santa Croce.

Sant`Ambrogio

http://milano.webby.no/db/fileupload/ambrogio1.jpg

Milanos skyttshelgen er Sant`Ambrogio, og han feires 7. desemberPiazza Sant`Ambrogio. Da er der også et marked med antikvariater og klær, og mye mer. Sant`Ambrogio ble født i 339 i Tyskland, og var guvernatør i Milano fra 370. Han ble gjort biskop der i 374, og er mest kjent som teolog. Han skal ha hatt en sentral rolle i Augustins omvendelse.

Finn et perfekt hotell i Milano

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Finn flybillett til Milano

Fly til Milano? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Flere reiseportaler

Regn om valuta


Privacy Policy