Din guide til Milano

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Kirker - Milano

Sant`Ambrogio

http://milano.webby.no/db/fileupload/santambrogio.jpgSant`Ambrogio er en skatt for arkitektur-interesserte, og du finner den på Piazza Sant`Ambrogio. Gå av på stoppestedet med samme navn, tar du linje MM2. Denne kirken er en av byens viktigste monumenter. Den ble bygget på 300-tallet, og ble byens skyttshelgens mausoleum. Selv om den har endret seg siden, er kirken fortsatt en prototype på 1200-tallets romaniske stil. Arkitekturinteresserte bør legge merke til atriumet, tegnet av Ansperto, og vakkert er gull-alteret av gullsmeden Volvino. Kirkens åpningstider er mellom kl. 07 og 12, og kl. 14.30 og 19.

Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie (Corso Magenta, trikk nummer 24) er stort sett tegnet av den kjente renessansearkitekten Donato Bramante, og ble påbegynt i 1463. Den faller derimot i skyggen av refektoriet, som ligger ved siden av, for her finner du Leonardo Da Vincis mesterverk Nattverden (på italiensk kalles den Cenacolo Vinciano). På grunn av den store publikums-interessen er det nødvendig å bestille inngang på forhånd ved å ringe 0289421146, og den totale prisen, inkludert bestillingsavgiften (prenotazione) er på 8 euro. Åpningstidene er kl. 08-19.30, mens det er stengt på mandager. Da Vinci arbeidet i 4 år med bildet, mellom 1494 og 1498, og i tillegg til det revolusjonerende perspektivet, er fresken nå også kjent for sin rolle i boken og filmen Da Vinci-koden. Ser du Maria Magdalena? Les mer på www.cenacolovinciano.it.

Santa Maria presso San Satiro

Byen har mange interessante kirker, så du bør prioritere de stilartene eller kunstnere og arkitekter som du liker best. Selv de uten arkitekturinteresse bør ta en tur for å se Bramantes fantastiske optiske illusjon i Santa Maria presso San Satiro (Via Torino, gå av på Duomo fra MM1 og MM3). Dette er en renessansekirke, og måten arkitekten skaper dybde i presbyteriet er virkelig verdt å få med seg.

Sant`Eustachio

Sant`Eustachio er bygget i ny-romansk stil, mens Portinari-kappellet er fra renessansen. Her finner du relikvier fra de Tre Vise Menn. Den ligger i Corso di Porta Ticinese, og dit kommer du med trikk nr. 3, 15 og 29 og 30.

San Lorenzo Maggiore

http://milano.webby.no/db/fileupload/san_lorenzo2.jpgI nærheten ligger også San Lorenzo Maggiore, bygget over en basilika fra tidlig kristen tid. Utenfor kirken står en kopi av statuen av keiser Konstantin. Det var nemlig i Milano at keiseren signerte det berømte ediktet i 313 som ga de kristne utøvelsesfrihet.

Finn et perfekt hotell i Milano

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Finn flybillett til Milano

Fly til Milano? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Flere reiseportaler

Regn om valuta


Privacy Policy